Kreikkalaisvieraat ovat nyt neljättä päivää Suomessa, Jannis tosin on käynyt täällä joulun aikoihin. Hänen äitinsä ilme oli vähintäänkin hämmästynyt, ellei kauhistunut, kun kerroimme, että lämpötilaero siihen on 60 astetta!!

Olemme nyt käyneet yhdessä mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ja pesäpallopelissä. Kaustisella oli hurjasti porukkaa ja mukava tunnelma. Valoisat yöt ovat tietenkin aivan uusi kokemus vieraillemme. Uskon, että tämä kuumuus on myös yllättänyt. Hienoa kertoa niille ystäville Kreikassa, jotka mieltävät Suomen napapiirille, että Suomessa oli tukahduttavan kuuma!

Eilen Janniksen äiti tarjosi meille kreikkalaisen illallisen (vanhempani tulivat myös). Voi hyvänen aika, millainen tarjoilu! Oli Moussakaa, kahdella eri tavalla valmistettua kanaa, kasvispaistosta, maalaissalaattia ja zazikia - ja hyvää!! Ja oliiviöljyä ei oltu säästelty!

Tänään olimme pesäpallopeliä seuraamassa ja minun veljeni, joka pelaa, löi komeasti ratkaisevan lyönnin, joka siivitti kotijoukkueen voittoon! Suomalaisen pesäpallon säännöissä olikin tyttärelle selvittämistä englannin kielellä. Tytär puhuu kreikkaa jo melko hyvin. Pärjää anoppinsa kanssa mainiosti.

 

Kaustinen Folk Music Festival. Vasemmalta minä, Thomai, Ioannis ja Miia

 

Tässä Thomai ja äitini saavat niskahierontaa hieman ennen Juha Tapion konserttia

 

 Ja jäätelö maistuu lämpimässä kesäillassa