Voi olla kahdenlaisia hengellisiä tilaisuuksia. Toiset ovat sellaisia, että niissä on tiedollista opetusta, kauniita musiikkiesityksiä, ehkä kahvitarjoilu ja siinä se. Toiset ovat sellaisia, että jo alkuvaiheessa iltaa huomaat penkissäsi, että koko kirkkosalin on vallannut Jumalan ihmeellinen läsnäolo ja rakkaus. Sellaisesta illasta ei malttaisi lähteä pois.

Sain olla tänä iltana kokemassa viimeksi mainitun. Olen taas kerran vakuuttunut siitä, että ei ole mitään suurempaa, parempaa eikä tavoiteltavampaa, kuin olla Jumalan rakkauden ympäröimänä...sydän avoimena täyttyä rakkaudesta, joka virtaa sydämeen ilman, että olet sen eteen tehnyt yhtään mitään muuta kuin vastustanut sitä ajatusta pääsäsi, joka sanoo, että 'et sinä nyt jaksa lähteä mihinkään sanan ja rukouksen iltaan vaan jäät kotisohvalle tutkimaan Oriflamen kuvastoja'.

Olen hyvin iloinen, että lähdin. Jumala yllättää usein hetkellä, jolloin et aavista, hetkellä, jolloin ajattelet, että elämässä on muita asioita, etkä anna aikaasi Hänelle. Hän ei tuppaudu elämäämme väkisin, mutta voi ihme, miten ihanasti Hän äkkiä voi  vakuuttaa ja yllättää rakkaudellaan!

Rakkaus - miten kulunut ja väärinkäytetty sana, mutta mikä voima siinä on! Olla rakastettu, olla rakkauden ilmapiirin ympäröimä. Ja kasvaa siinä.

Ei ole kasvua totuuden tuntelmiseen ilman rakkautta. Ja todellista rakkautta ei ole ilman Jeesusta ja Hänen tuntemistaan. Siellä, missä ihmiset ovat jättäytyneet armon varaan ja luopuneet omavoimaisuudestaan, voi tapahtua ihmeitä!

Rakkaudesta meidät tunnetaan Jeesuksen omiksi ja rakkaus on se, joka muuttaa maailmaa, joka saa ihmiset janoamaan sen lähteille! Eivät viisaimmatkaan puheet ihmisiä vakuuta, eivätkä teologiset perustelut, mutta siellä, missä ihminen saa tuntea anteeksiantamusta, varauksetonta rakkautta ja yhteyttä...siellä syntyy jano Jumalan puoleen.

Voi kunpa minun rakkaudentäyteinen ilta-annokseni ei jäisi tähän ja hupenisi tyhjiin, vaan sytyttäisi tulen, joka valtaisi uudelleen ja uudelleen ja tekisi ihmeitä! Ja että voisin rakkaudella rakastaa jokaista kanssakulkijaa yhdessä kanssani ihmettelemään, mistä tämä rakkaus, mistä nämä ihmeet!

Rakkauden edessä kutistuu pieneksi. Hyvällä tavalla.