Uskontoa ja politiikkaa ei pidä sekoittaa toisiinsa. Älkää hyvät ihmiset missään nimessä äänestäkö kristillisdemokraatteja eduskuntaan! En ole poliitikko, mutta voin hyvin kuvitella, mitä seuraisi, jos kristillisdemokraatit saisivat valtaa Suomen poliittisessa päätöksenteossa.

Ensinnäkin he nojautuvat arvomaailmassaan Raamattuun, joka on, kuten kaikki tietävät, yli 2000 vuotta vanha kirja. 'Miksi ei voisi tukeutua? joku voi nyt kysyä Siinähän on ihan hyvä arvopohja ja hyviä elämänohjeita'.. Ei voi, sanon minä. En tiedä kunnolla miksi, mutta kuulemma ei voi, koska se on vanhanaikaista. Me olemme kai viisastuneet ihmiskuntana ja kehittyneet niin paljon, että emme tarvitse enää aikansa eläneitä oppeja.

Kristillisdemokraatit eivät ajattele niin. He luottavat Raamatun arvopohjaan niin paljon, että uskallan väittää heidän ottavan sen pohjaksi tärkeille maatamme koskeville ratkaisuille. Mitä se sitten tarkoittaisi käytännössä:

Raamatun keskeinen ajatushan on ihmisen sielun pelastamisen lisäksi lähimmäisenrakkaus ja solidaarisuus, jopa hyvin pitkälle vietynä. Jos tämä otettaisiin johtavaksi ajatukseksi politiikassa, tarkoittaisi se sitä, että yhteiskunnassamme satsattaisiin enemmän vanhuksiin, köyhiin ja jopa niihin, jotka omasta syystään ovat ajautuneet elämässään hunningolle. Tuloeroja rikkaiden ja köyhien välillä luultavasti alettaisiin tasata Jeesuksen opetuksiin vedoten. Jos ei ihan suoraan näin sanottaisi, niin nämä opetukset olisivat ainakin kantavana ajatuksena päätöksenteossa.

Politiikkaan tulisi varmaankin ajatus, että pitää pelata puhdasta peliä. Kristillisdemokraatit tekisivät varmasti virheitä siinä missä muutkin, mutta rehellisyys voisi ajaa heidät usein tilanteisiin, missä ei ole järkevää olla rehellinen. Rehellisyyshän ei ole aina oman edun mukasta, kuten tiedämme. Senhän olemme nähneet mediassakin juuri heidän kohdallaan. Politiikassa pitää siis hieman pelata likaista peliä, jos aikoo pysyä ajan hengessä ja politiikan hengessä mukana.

Mikä siis on ajan henki ja politiikan henki? Toistan edelleen, etten ole mikään poliitikko, mutta juuri kristillisdemokraatit ovat luultavasti uhkana sille, mikä on mielestäni ajan henki ja myös politiikan henki. Eikö se ole myös elämän tarkoitus: TALOUDELLINEN KASVU!

Miettikää siis hyvät ihmiset. En tiedä, ketä teidän tulisi äänestää, mutta älkää ainakaan kristillisiä.