Sovittelin juuri ylleni kaikki kesävaatteeni yhdessä ja erikseen ja mietin kuumeisesti, mitä ottaa matkalle mukaan. Paljon ei voi ottaa ylimääräistä, kun vävypojalla on oletettavasti vielä muuttokuormaa tuotavana meidänkin kasseissa Kreikasta Suomeen. Hellevaatteita muutenkin tarvitsee ainoastaan ottaa. Täällä kun on vähän helpottamassa niin ei kun uudestaan vajaaseen 40 asteeseen paistumaan!

Ostettiin äidin kanssa Marimekosta jotakin tuliaisia vietäväksi Kreikan äidille, siskolle ja mummolle. Huomenna vasta pakkaan oikeasti, nyt pitää vaan jo värkätä valmiiksi. Mietin epätoivoisena myös sitä, kannattaako tyköistuvia vaatteita edes ottaa matkaan, kun tiedossa on liiankin hyvää ruokaa? Luulen, että varaan mukaani vain leppoisia ja väljiä tunikoita ja legginsejä. Eipä sitten vielä reissun aikana iske harmitus, jos vaatteet eivät mahdu päälle.

Ärsytti suunnattomasti, kun postilaatikosta tipahti tv-lupamaksu. Ei mitään fiilistä nostattavaa, kun pitää tiukkaa budjettia pitää muutenkin ja reissussa olisi kiva vähän olla ylimääräistä. Vähän on surullista myös jättää mies ja eläimet tänne kahdeksi viikoksi ihan keskenään. Ei sillä, etteivätkö pärjäisi, mutta ikävä voi tulla puolin ja toisin.

Toisaalta kiva lähteä reissuun ihan oman äidin kanssa kahdestaan. Se, mitä reissu pitää sisällään, on tässä vaiheessa vain arvoitus, mutta todellinen seikkailu vuorenvarmasti odottaa, kun saamme olla Kreikassa kyläilemässä ja sukuloimassa, emmekä tavanomaisella turistimatkalla. Varmasti aukeaa kreikkalainen kulttuuri ja elämänmeno ihan toisesta näkökulmasta!