Otinpa itselleni taas yhden uuden haasteen ja lupauduin tekemään Oriflamen esittelypöydän huomisiin joulujameihin, vaikka olen ihan uusi konsultti.

Joulujamit-nimi tulee siitä, kun ne järjestetään Jamilla, eli Järviseudun ammatti-insituutin kauppapuolella. Ohjelmassa on ainakin muotinäytös, aikido-esitys ja puhuvan rummun mestari Senegalista. Ja sitten on esittelypöytiä. Salin oikealla puolella oli rivi hyvin karun asiallisia pöytiä, joissa esitellään paikallisia yrityksiä ja sen asiallisen rivistön päästä minulle osoitettiin paikka, johon minä rakensin tänään pöytäni, joka oli enemmän runsas ja värikäs kuin asiallinen.

Oli homma kiikuttaa kaikki putelit ja kuvastot sun muut, mutta onneksi oli hyvät laukut, niin kävelihän noiden kanssa sen vajaa pari kilsaa, vaikka vähän tuskaiselta tuntui.

 

Ensikertalaiselle oli tosi vaikeaa rakentaa pöytä toimivaksi. Tekisi mieli ahtaa kaikki mahdollinen pieneen pöytään. Joulukoristeet heivasin ensimmäisenä pois (pari joulutähteä jätin). Suunnilleen tämän näköisenä pöytä nyt odottaa ja huomenna luultavasti lisään ja otan pois jotakin hermostuksissani, ennen kuin väki tulee paikalle.

 

En tiedä miten osaan psyykata itseni reippaalle mielelle. On nimittäin juuri se aika kuusta, kun minut valtaa hirmuinen reppanafiilis. Tiesin sen kyllä jo tämän luvatessani. Hormonitoiminta saa sen aikaan, että tiettynä aikana kuukaudesta minulla on sellainen olo, että olen maailman surkein ihminen enkä onnistu missään. Tämmöisen fiiliksen kanssa on tosi kiva mennä hymyilemään tuotepöytänsä taakse.

Toinen asia, mikä jännittää, on se, miten reagoin, kun sali tulee täyteen nuorisoa. Tulevatko muistot työelämästä ja koulumaailmasta mieleen ja ahdistaako se vai mitä...väenpaljous ja hälinä.

Mutta lupaan yrittää parhaani.