Kuinka ihmeessä voisi selittää ihmiselle, jolla ei ole koskaan ollut minkäänlaista yhteyttä seurakuntaan tai uskonasioihin, että mitä on Pyhän Hengen läsnäolo, syvä yhteys Jumalaan ja toisiin ihmisiin? Tai mitä on olla ylistyksen ilmapiirissä?

En yritäkään tässä sitä analysoida ja selvittää. Totean vain, että se on jotakin suurta. Jotakin sellaista, mitä ainakin minun sieluni kaikkein syvimmissä sopukoissaan kaipaa.

Juuri tällaista ilmapiiriä olen saanut kokea jo kahtena peräkkäisenä päivänä ja tunnen olevani etuoikeutettu ja onnekas ihminen, kun minun elämäni askeleet ovat johdattuneet seurakunnan ovista sisälle, ja mikä ihmeellisempää, myös uskon päässeeni sisälle, tai ainakin hyvin lähelle salattua 'Taivasten valtakuntaa', josta Jeesus monin vertauksin opetti.

Taivasten valtakunta voi olla läsnä jo täällä maan päällä. Se on siellä, missä puhutaan totta. Siellä, missä rakastetaan, ollaan yhdessä. Siellä, missä Jumalaa ei kirota, vaan ylistetään. Siellä on koettavissa elämän suurin ja ihmeellisin salaisuus.

Eilisessä Israel-illassa sain kuulla, miten eräs jo iäkkäämpi kirkkoherra puhui ja hänen sanoissaan oli voimaa. Ei sellaista voimaa, että korotetaan ääntä, jotta kuulijat havahtuisivat. Ei suinkaan. Vaan voimaa, joka nousee siitä, että puhutaan totta. Puhutaan asioita, joilla on merkitystä. Miten huikea onkaan meidän Taivaallisen Isämme suuri suunnitelma tässä maailmanhistoriassa. Ja puhuja oli asioista täysin vakuuttunut perehdyttyään niihin vuosikymmeniä tarkkaan. Se vakuuttuneisuus, levollisuus ja luottamus teki suuren vaikutuksen.

Jospa itsekin vähän useammin ottaisi Raamatun esille. Lukisi oikein ajatuksella ja rukoillen viisautta ymmärtää lukemaansa.

Ja ylistyksemme - eilen siis hebrean kielellä - sai kirkkoherran puheesta ihan uuden voiman nousta korkeuksiin.

Koin olevani onnekas ihminen sillä hetkellä. Saman tunteen koin tänään uudelleen, kun ylistysryhmä Soihdun kanssa aloitimme treenit kesätauon jälkeen. Porukka oli paikalla täynnä iloa ja intoa. Lauluissa, joita lauloimme, oli taas voimaa, jota ei kyllä maallisista iskelmistä löydä millään. Se on sitä Pyhän Hengen läsnäoloa. Salattua voimaa. Ihmeellistä rakkauden ilmapiiriä.

Tämä kuva on otettu navettaan rakennetusta kirkkosalista, jossa eilen esiinnyimme Shalom-yhtyeen kanssa